Poziv za Večer matematikeVečer matematike i ove godine u našem vrtiću!

Dragi roditelji, draga djeco...
I ove godine vas pozivamo na Večer matematike koja će se održati u četvrtak  7. prosinca 2023. od 17:00 do 19:00h u naša dva objekta, Maretićeva 2 te u objektu Balotin pr. 1.

Za vas smo pripremili veliki broj matematičkih igara koje su naše odgojiteljice same izradile te kroz njih obuhvatile razna matematička područja poput: brojenja, zbrajanja, pridruživanja, nizanja, mjerenja, logičkog mišljenja, oblika, kosina, prostornih odnosa te raznih društvenih igara natjecateljskog karaktera, koje u sebi također sadrže elemente matematike. 
  
Veselimo se ponovnom zajedničkom druženju i učenju!

_______________________________________________________________________________________________________________

Ovih se dana hodnicima naših vrtića širio poseban miris.
Bio je to miris svježe pečenog kruha i kiflica. I dok su ga jedni željno iščekivali, drugi su već zavrnutih rukava, vješto mijesili svoje prve kruščiće.

Naime, ovih smo dana u vrtiću obilježavali Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Odgojiteljice su se potrudile pripremiti prostor, nabaviti potrebne sastojke (u čemu su pomogli i roditelji) i djeci dale odriješite ruke, kako bi svim osjetilima mogla uživati u aktivnostima priprave tijesta i raznih pekarskih proizvoda.
Mijesili su i mali i veliki!
Imali su priliku mrviti svježi kvasac te promatrati kako se diže, razbijati jaja, vagati, sijati brašno i mijesiti rukama tijesto koje su izradili od pripremljenih sastojaka.
Kao pravi profesionalci, slijedili su upute s recepata i uz malu pomoć odgojiteljica, izradili kruh i kiflice na kojima bi im i mnogi odrasli mogli pozavidjeti.
Oni pak mlađi, uživali su u igri brašnom, mijesili tijesto, oblikovali svoje omiljene slastice, igrali se solju, miješali sastojke drvenim kuhačama, valjali i ukrašavali tijesto raznim sjemenkama. Neki su se okušali u izradi pletenica od tijesta, dok su drugi izrađivali maštovite i šarene medenjake.
Osim aktivnosti s tijestom, djeca su se kroz igru uživljavala u uloge pekara i kestenjara. Odgojiteljice su im izradile prikladne pekarske kape od papira i mjerice za prodaju kestena. Neke skupine dotakle su se teme o zdravoj i nezdravoj prehrani i izradile poučne plakate na tu temu.
Bilo je tu i pjesmica, priča i recitacija o kruhu, ali i starih poslovica.
Jedan dio slastica ostao je još uvijek izložen u prostorima vrtića, dok je drugi, na veselje djece, završio u malenim trbuščićima.


Jako nas veseli što možemo sudjelovati u ovakvim aktivnostima.
Djeca se u njima osjećaju korisno i mogu ravnopravno sudjelovati u poslovima koji su inače namijenjeni odraslima, koristiti razna kuhinjska pomagala, upoznati neke nove namirnice i kako ih primjeniti. Sve to čini jednu stepenicu više u dječjem razvoju te bogati njihov unutrašnji doživljaj i spoznaju kako se prema hrani treba odnositi s poštovanjem te isto tako i prema onome koji ju je za nas pripremio.

Brašna je još ostalo pa ćemo i idućih dana mijesiti...možda ne baš kruh i peciva, ali svakako ćemo ga dobro iskoristiti,  jer nam kreativnosti nikada ne nedostaje. :)


Zahvaljujemo odgojiteljicama iz skupina: "Dupini", "Pingvini", "Slonići", "Kockice", "Leptirići" i "Krafnice," na ustupljenim fotografijama.


 

  

  

 

 

  

 

  

 
____________________________________________________________________________________________________________________

DAN SUSJEDA UTRINA ove je godine održan u subotu, 30.09. te je i naš vrtić, kao dobar susjed imao čast sudjelovati tome događaju.
Mjesni odbor Utrine i kvartovska udruga Krugovi pozvali su nas da se uključimo u obilježavanje Dana susjeda, a događaj se održao u prostoru I. gimnazije na adresi Avenija Dubrovnik 36. s početkom u 14h.
Poziv je rado prihvatila naša vrtićka skupina "Kockice" te njihove odgojiteljice Marija Repić i Tanja Koljanin koje su već i prijašnjih godina ostvarile dobru suradnju s I. gimnazijom.
Naime djeca iz spomenute skupine posjetila su prošle godine njihovu školsku knjižnicu, a njihove su učenice uzvratile svojim posjetom skupini te im čitali priče.
Jedno vrlo vrijedno i pozitivno iskustvo, a sada već i poznanstvo se nastavilo, sudjelovanjem djece iz skupine "Kockice" koja su nastupila s četiri pjesmice .
Uopće ne sumnjamo da su i roditelji i odgojiteljice bili vrlo ponosni na svoje "Kockice" koje su bile odlične i pune samopouzdanja te im želimo još ovakvih susreta i novih iskustava.  VRTIĆKA SKUPINA "KOCKICE"


_____________________________________________________________________________________________________________________________


Počela je nova pedagoška godina!

Hodnicima i sobama vrtića opet odjekuje dječji smijeh, žamor i plač naših najmlađih koji su tek krenuli i za koje ovaj period nije nimalo lak, ali je nasreću prolazan.
U Dječji vrtić Utrina ove je godine upisano nešto više od stotinjak djece.
Uz redovite programe u našem se vrtiću provode i posebni programi od kojih – Program poticanja senzorne integracije, Alternativni program po principu Marije Montessori, Sportski program te Program za djecu s teškoćama u razvoju.

Ljetna organizacija rada protekla je u redu. Ljeti je u vrtić dolazilo manje djece od prijavljenog putem anketa pa je samim time bilo lakše organizirati rad, atmosfera u skupinama je bila ugodnija, a smanjio se i rizik od ozljeda na dvorištu.
Prošli smo i kroz veliko nevrijeme koje je u srpnju pogodilo grad Zagreb. Na sreću u njemu nitko nije stradao, osim drveća u dvorištu i ispred vrtića. Bio nam je poplavljen lijevi dio centralnog objekta pa smo djecu privremeno smjestili u desno krilo dok nije sve bilo očišćeno i sigurno za povratak.

Svi smo se preko ljeta odmorili, ali već i pomalo umorili pripremajući prostorije vrtića za novi početak.
Zahvaljujući zajedničkom trudu djelatnika, tehničkom osoblju, odgojiteljicama...uspjeli smo na vrijeme sve oprati, očistiti, posložiti na mjesto pa su djecu njihove sobe u ponedjeljak dočekale svježe i spremne za igru i druženje.
Posebne pohvale idu našem novom domaru, koji nam je svima olakšao ovaj fizički naporan i stresan dio posla, selio namještaj, popravljao dotrajali, krečio zidove soba i bio nam cijelo vrijeme na raspolaganju.

Svima skupa, roditeljima, djeci i zaposlenicima DV Utrina želimo sretan povratak te uspješnu i mirnu novu pedagošku godinu. :)

      
  


  
__________________________________________________________________________

Poštovani roditelji,

molimo one koji su bili na inicijalnom razgovoru sa članovima stručnog tima, a nisu bili na razgovoru sa zdravstvenom voditeljicom da je kontaktiraju i dogovore termin razgovora putem mail adrese: zdravstvenivoditelj.utrina@gmail.com

Na razgovor je potrebno donijeti sljedeću dokumentaciju:
- potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić;
- presliku zdravstvene iskaznice djeteta;
- presliku iskaznice imunizacije djeteta (podaci o urednoj procijepljenosti djeteta protiv bolesti iz Programa obveznog cijepljenja), a original na uvid, te potvrdu izabranog pedijatra ili obiteljskog liječnika ukoliko su djetetu utvrđene privremene ili trajne kontraindikacije za cijepljenje protiv pojedinih zaraznih bolesti;


Navedena važeća dokumentacija uvjet je za potpisivanje ugovora.
_______________________________________________________________________________________

Ispiši stranicu