Počinje ljetna organizacija rada!

 I ova pedagoška godina se bliži kraju.
Naši predškolarci su se oprostili od svojih odgajateljica i prijatelja uz završne proslave i sportske igre s roditeljima.
Sada se polako pripremamo za ljetno spajanje i vruće dane koji su pred nama.
Odgojiteljice će na vrijeme obavijestiti roditelje i podsjetiti ih na donošenje obilježenih jastućnica za krevetiće, obilježavanje ruksaka, odjeće i obuće kao i pokrivala za glavu.
Isto tako, djecu je potrebno svako jutro namazati kremom sa zaštitnim faktorom, osigurati im prozračnu i laganu odjeću i obuću prilagođenu za boravak na dvorištu.
Za roditelje djece mlađih skupina savjetujemo da djeca imaju prikladnu obuću, koja fiksira stopalo, kako bi se preveniralo mogućim ozljedama (padovi, iščašenja zglobova, lomovi).
 
Rad u ljetnim mjesecima, najvećim je dijelom organiziran u dvorištu. Djeca se igraju na travi, u hladovini ispod drveća ili suncobrana. Na dekicama organiziraju piknike, čitaju slikovnice, igraju se lutkama, raznim figuricama...
Na terasi vrtića najčešće organiziramo igre vodom ili neke pokretne igre poput „školice“.
U svakom slučaju, svake godine nam kronično nedostaje igračaka za igru na otvorenom pa ovim putem apeliramo i na roditelje da nam pomognu u sakupljanju igračaka i materijala.
Treba nam sljedeće: stari suncobrani (manji), stare prostirke za plažu (koje više ne koristite), lopte, igračke za pijesak, posuđe za kuhinjicu-plastično, kolica za lutke (ukoliko imate viška), lutke (manje, veće), reketi i loptice za tenis, pvc stolovi i stolice, razne manje posude za igru vodom, pvc kadice za bebe, vozila za djecu (bicikli, romobili) ... i sve ono što mislite da bi nam dobro došlo za igru na otvorenom.

  


A za naše predškolarce, koji će ujesen sjesti u školske klupe i započeti novo poglavlje u svome život, evo jedna prigodna pjesmica :)
 
MASLAČAK ŠALJE DJECU U SVIJET
Svu svoju djecu
Maslačak
Žut
Poslat će danas
Na dalek
Put.
-Kad prvi vjetar ovamo stigne,
Recite da vas visoko digne!
Padobran mali
Svakom ću
Dati,
Neka vas sunce
Na putu
Prati!
Kada se njime spustite dolje,
Tražite cvjetno,
sunčano polje!
Nek vam je uskoro
Šeširić
Žut!
Letite,djeco-
Sretan vam
Put!
Stanislav Femenić

 

Ispiši stranicu