Aktivnost "Boje"- skupine "Bomboni"

 PROJEKT BOJE U ODGOJNOJ SKUPINI
"BOMBONI"
 
 
Djeca u dobi od 2 do 3 godine
 
 
Tijekom odgojno-obrazovnog rada uočili smo da dvoje djece razlikuju i imenuju boje, dok smo kod ostale djece primijetile interes za spoznavanje boja.
 
Cilj projekta bio je potaknuti spoznavanje svijeta koji nas okružuje prepoznavanjem i imenovanjem osnovnih boja, razviti govornu komunikaciju kod djece te potaknuti bogaćenje dječjeg rječnika kroz korištenje slikovnica "Boje" i "Učimo boje s Viktorom".
Razvijali smo i poticali taktilnu i vizualnu percepciju kroz koordinaciju oko-ruka te finu motoriku radi razvijanja šake i prstiju u igrama:"Zakvači kvačicu"(uparivanje iste boje),"Taktilne ploče,"Ubaci pompon pincetom u tuljac iste boje,"Ubacivanje štapića,"Uparivanje loptica u boji sa otiskom dlana u boji na ljepljivu traku","Građenje i nizanje kocaka po boji","Ubacivanje loptica u plastične boce,  Klasifikacija po boji".
Djeca su kroz likovni senzibilitet i stvaralaštvo mogla osjetiti boje pod rukom, pratiti i istraživati što se događa kada se pojedine boje pomiješaju otiskivanjem dlana, slikanjem prstićima, slikanjem  perjem, vilicom, solju te pratiti što se događa kada se boje također pomiješaju otiskivanjem neoblikovanim materijalom na podlogu papira.
Poticanje svakodnevne tjelesne aktivnosti, kroz prirodne oblike kretanja, djeca su mogla pokazati u igrama:"Skoči na boju", gdje su osim prepoznavanja boja, razvijala tjelesnu spretnost, ali i strpljenje čekajući u redu. U svim ponuđenim aktivnostima djeca su aktivno sudjelovala, otkrivala, pridruživala, razlikovala, uspoređivala boje te ih na kraju imenovala. Nastojimo poticati veselu, toplu i vedru atmosferu tijekom zajedničkih aktivnosti, a razvija se suradnja u igri i radu.
 
Odgojiteljice Dubravka Paviša i Inga Vida

  
 


 

Ispiši stranicu