Savjeti za roditelje

 


BRIGA O MENTALNOM ZDRAVLJU

Poštovani roditelji,

 

ovim putem vam dostavljamo poveznicu na kojoj je dostupan paket resursa za djecu, mlade, njihove roditelje i stručnjake, čiji su autori stručnjaci zagrebačkih ustanova koje izravno rade s djecom, mladima i njihovim obiteljima. Cilj online platforme je omogućiti što širu dostupnost sadržaja koji pomažu razvoju otpornosti te na taj način osnažuju djecu i njihovu okolinu.

 

Na sljedećoj poveznici možete preuzeti dodatne informacije:

 https://wetransfer.com/downloads/75d68993a19b8bfdd01eac89562ca2bc20200519083415/a7a51293329343051bc4074ac2ceabaa20200519084238/941a2b
 

SUGESTIJE ZDRAVSTVENE VODITELJICE

Kako bi osigurali bezbrižan boravak djeteta u vrtiću, informirajte odgojitelja i/ili zdravstvenog voditelja o djetetovim posebnim potrebama, zdravstvenim teškoćama i postupcima koji se primjenjuju u eventualnim akutnim stanjima djeteta. ( priložite medicinsku dokumentaciju)

Radi zaštite zdravlja vašeg, i djece u kolektivu , molimo vas da obavjestite vrtić, oboli li vaše dijete od neke zarazne bolesti.

Kako bi zaštitili zdravlje  djece, poželjno je da bolesno dijete ne dovodite u vrtić, a nakon bolesti donesete liječničku potvrdu da je dijete spremno neometano sudjelovati u odgojno-obrazovnom procesu.

Ako je vašem djetetu trajno propisana terapija lijekovima obavezno o tome obavijestite zdravstvenog voditelja i odgojitelje.

Oblačite dijete u odjeću i obuću koja mu je ugodna za igru, lako se skida, oblači, primjerenu godišnjem dobu.

Kod ozljede ili naglog pobolijevanja u vriću se pruža prva pomoć, zatim se obavještava roditelj koji treba doći po dijete ukoliko je u mogućnosti. Ako postoji indikacija za dodatnu stručnu medicinsku pomoć, dijete se upućuje liječniku, odnosno zdravstvenoj ustanovi.

Ukoliko imate kakvih pitanja, prijedloga, nedoumica, želite savjet slobodno se obratite na e -mail zdravstvenivoditelj.utrina@gmail.com 


Ispiši stranicu